1. INDIVIDUELE ONTWIKKELING

De beste manier om talent te ontwikkelen is om jonge atleten onder te dompelen in een gepassioneerde zelfregulerende omgeving. Onze trainingen zijn gebaseerd op methoden die spelers aanmoedigen om zelf effectievere oplossingen te vinden met visie, precisie en snelheid.

AUTONOMIE BEVORDERD MAXIMALE INDIVIDUELE ONTWIKKELING

Een zelfregulerende multidisciplinaire atleet beheerst cognitieve vaardigheden, competenties en karakter. Doordat wij gebruik maken van een ontwikkeling portfolio, waarin we per item einddoelen hebben geformuleerd weet de deelnemende atleet wat er minimaal verwacht wordt als hij of zij, zijn of haar potentieel wil maximaliseren. Atleten stellen doelen, plannen, monitoren en evalueren om weer opnieuw doelen te stellen. Een intelligente zelfregulerende atleet die zijn of haar opties onder echte druk in real time kan uitvoeren, is een atleet die bereid is om op een hoger niveau te excelleren en te concurreren. Tijdens het hele leerproces, faciliteren we trainingen waarin we de growmindset bevorderen van de deelnemers. Deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkelingsproces, ze zijn evenzo gepassioneerd als wij en willen ook iedere dag beter worden. Door middel van coachingsessies, tests, beelden en in evaluatiegesprekken monitoren we de voortgang van het leerproces.

ONDERZOEK - VISIE - IEDEREDAGBETERWORDEN

Ouders van wie de kinderen willen voetballen brengen ze naar voetbalclubs. Na onderzoek stelde ik mezelf de vragen: 1. Zorgen verenigingen voor voldoende kwalitatieve ontwikkelingsmomenten? 2. Is de aangeboden kwaliteit voldoende om zich als ambitieus lid te ontwikkelen tot een mogelijke topsporter? 3. Zijn de aangeboden momenten afgestemd op het individu? Mijn ervaringen zijn dat de meerderheid van de verenigingen niet genoeg ïnvesteren en prioriteiten stellen t.a.v. de inhoud, tijd en kwaliteit van de opleiding van een individueel talent. Uit onderzoek blijkt dat de leden van traiditionele verenigingen onvoldoende motorisch ontwikkeld zijn, doordat eenzijdige programma's worden aangeboden waarvan de inhoud en de kwaliteit van de uitvoering onvoldoende zijn. Niet voor niets zijn voetbalscholen de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond gestampd. Deze voetbalscholen zijn vooral gericht op het verbeteren van voetbalvaardigheden. De vraag die ik stelde: Is het voor ambitieuze voetballers en voetballers die deelnemen aan één van de voetbalscholen voldoende om de tekortkomingen van verenigingen te compenseren? Naar mijn mening is dat niet zo. Nu ben ik een persoon met een sterke eigen visie, echter eerder uitgevoerde programma's zijn vaak bestempeld als succesvol. In mijn visie staat iedere dag, uur, minuut en seconde in het teken van talentontwikkeling. Vanuit die visie schreef ik het talentenprogramma: "Iederedagbeterworden".

Gerard Timmers

TRAIN SMARTER IS PLAYING SMARTER

ZELFREGULATIE

Succes is a journey not a destination

Life is simple Eat, Sleep, Play Soccer

Hard work beat talent when talent doesn't work hard

You miss 100% of the shots you dont take

Don't let anyone to tell you what you can or cannot do. Prove them wrong

Dreams are so important, but you have to enjoy the ride too